top of page

Arnis (også kaldet Kali og Eskrima) er Filippinsk kampkunst. Arnis er en meget alsidig stilart hvor der indgår elementer fra mange andre stilarter, både med og uden våben. Vores foretrukne våben er stokke på 70 cm, men vi træner også med især kniv, lange stokke og at bruge hverdagsting som kuglepenne, flasker, bælter osv som våben.

 

Vi træner også uden våben, hvor Arnis har dele der ligner kickboxing, brydning og kung fu. Mange af vores teknikker er ens, uanset om det er med eller uden våben og derfor er Arnis så alsidigt.

 

Måden vi træner på, varierer også meget. Der er generelt stor fokus på flow og samarbejde i mange af vores øvelser. Vi træner også mere selvforsvars-orienteret, hvor der er lidt mere intensitet i træningen, hvor vi tester teknikkerne i praksis, ofte med lidt stress for at gøre det mere realistisk.

 

Vi træner også mere kamp-orienteret, hvor vi tager beskyttelse på og går til den. For tiden er det mest stokkekamp med en enkelt stok vi er glade for at dyrke. Ud over at være super fedt, er sparring en rigtig god måde at stressteste sig selv og teknikkerne. Vi kæmper på forskellige måder, lige fra bløde stokke og masser af beskyttelse til “rigtige” stokke og kun hjelm og handsker. På den måde kan man starte trygt og beskyttet, og lade grænserne rykke sig stille og roligt.

 

Vi træner to gange om ugen, hhv onsdag og søndag:

 

Søndag kl. 16.00-17.30

Vores normale træning, hvor vi træner både teknisk og fysisk i forskellige doser og med forskelligt fokus fra gang til gang.

 

Onsdag: 20.00 - 21.30

Her skruer vi ned for teknikken og op for intensiteten. Det skal være muligt for nye at komme i gang og få en fornemmelse for stokkekamp uden en masse intro. Sparring med en stok er et fast element, men der vil også være en masse øvelser som kombineret fysik og stress. Der vil også være nogle helt grundlæggende øvelser rettet mod at blive bedre til at vurdere afstand og flytte fødderne og slagteknik. Man bestemmer helt selv, hvor meget beskyttelse man vil have på til sparring.

  • Facebook - Black Circle
bottom of page